blir så ARG !

 
 
 
blev så arg när jag läste det på tyras.se's blogg helt seriöst kanske ska bli vegetarian igen för detta är inte okej !! så alla läs ! 
 

Bilden längst upp, så står suggan dygnet runt utan att kunna röra sig varken framåt eller bakåt, tänk er själv att stå så i flera år utan att kunna röra sig. Grisen kan bara lägga sig ner och ställa sig upp, är det ett värdigt liv för en gris? Grisar har ett behov av att böka omkring i halm för att må bra, som ni ser finns det ingen chans för dem att göra det då de inte har halm eller utrymme. Det finns till och med vissa gårdar som har grisar i hagar som sätter en ring genom trynet för att de inte ska kunna böka upp marken vilket gör att minsta beröring på grisens tryne är otroligt smärtsamt för dem.

När Grisarna inte får utföra sina behov börjar många med stereotypa beteenden, tuggar på galler och i många fall tuggar sönder kompisens knorr (som ni ser på sista bilden). Oftast pga att det inte kan röra sig som suggorna eller för att de är instängda tillsammans med andra grisar på minimal yta. För att slippa plocka upp sönderbitna svansar hugger skötarna av dem, väldigt smärtsamt och även olagligt. I Sverige finns det regler för att djuren ska ha det så bra som möjligt och att de ska kunna utföra sina naturliga beteenden, tyvärr är vi de enda landet än så länge som jobbar så. Det finns en anledning till varför utländskt kött är billigare.

Det är känt att det kom in 20 anmälningar från 9 danska slakterier år 2008, och nu har Sveriges import från Danmark ökat något enormt. Det är inte bara det ovannämnda som är katastrof, utan djuren blir slagna med hårda plaströr så att de får skador långt in i musklerna. Slagen får djuren att gå fortare in i lastbilarna så att transporten ska bli billigare. De behandlas inte som djur längre utan de är produktionsenheter i en industri.

Tänk på det nästa gång ni köper kött! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och vi måste börja någonstans. Detta är ett perfekt sätt att visa att du bryr dig om våra djur runt om i världen genom att helt enkelt bara köpa svenskt kött!

 



Kommentarer
Anonym

Kanske du kan starta en facebookgrupp?

2013-01-26 @ 13:10:07


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0