about today

satt ju kvar ett tag i skolan och pluggade lossnade lite iaf och nu har jag sagt att det är färdigtpluggat för denna gången innan man blir tokig! men vid 3 cykla jag ut till stallet iaf, red ut med Ida alltid lika roligt massa prat om allt och en del träning på sitsen blev det idag och allt det jag prata/träna på när jag red med rebecka går åt rätt håll och hon var riktigt duktig idag fastän jag red efter ida idag, hon måste ju lära sig ngn gång ;) 
 
och nu ska jag ta och sova matteprov första lektionen....

finally done!

sådär nu har jag suttit med matten i 1,5 tim så hoppas att något satt sig tills imorgon ska försöka kolla igenom de när jag kommer hem ikväll för nu är det stallet som gäller bjuder på en egopic från nu :)
 

egoboost!

har engelska men slutar snart och då blir det rast för att sedan svenska och att plugga matte sen efter skolan. tänkte sitta runt 2 timmar iaf och plugga matte specialidrott framför allt matten så åker ut till stallet runt 3 tiden istället skolan måste ju gå före trots allt ! byter nog om här i skolan med så har man det gjort iaf :) bjuder på några egopics jag tog imorses :) 

keso bollar



mixa alla ingredienser till en deg så som du själv tycker hur mycket nötter som ska va i får man avgöra själv och måtten är ungefärliga ni märker på konsistensen :) rulla små bollar i kokos llr ngt annat gott och låt svalna i kylskåpet sen är det bara att äta som mellanmål llr kvällsnacks :)


tjohejsan !

morgon världen ! ätit frukost och ska gå och fixa mig för skolan igen..... sen efter blir det stallet och matte plugg fö bara liksom fast stannar kvar i skolan och gör matte tror jag :) lägger upp choklad bollarna nu snart !


Specialidrottspasset!

som sagt vi red ju voltige förut och det gick både bra och mindre bra haha ! fick iaf reda på att balansen var sämre än vad jag trodde men iaf vi hade Manne en stor svart häst som står där, han var ju väldigt snäll och stabil men vingligt var det iaf ! men vi gjorde fanan saxen jorden runt och stå på knä släppa händer och hoppa upp gåendes och stillastående lyckades tillslut ! :D men träningsvärk kommer det säkert vara imorgon dock haha ! 
 
bilden visar fanan ser lätt ut men ack så icke !
 

lite av varje

Hallå!

sitter i soffan som vanligt och tar det allmänt lugnt ! full rulle idag med som börjades helt okej sen 2 lektioner på hela dagen var helt okej och hålet är väl sådär men då blev det matteplugg med 2 andra tjejor och en del pusselbitar föll på plats kan jag säga :)

sen på specialidrotten hade vi voltige berättar mer om det senare , sen på hemvägen stanna jag till vid ica för att köpa grejer till mina chokladbollar lägger upp receptet här senare för dem blev aaaaaaaas goda ! :D

men just nu är det sveriges mästerkock som gäller !

 

French Class...

Hallå därute! 
 
sitter på franska lektionen och försöker leta efter en bra bild att kunna förklara slutar dock om 10 minuter så det blir rätt lagom sen är det de låååååååååååååånga hålet som gäller sedan specialidrott och voltige, men som sagt franska lektion = egopics lektion så här kommer några godingar !
 

systers naglar-glitter sparkling





godmorgon

frukost time som vanligt gick upp ovanligt tidigt för sovmorgon redan halv 8 brukar vara 8 annars ajaa nu har jag käkat frukost iaf och målat systers naglar visar bild sen, och idag är det specialidrott som gäller voltige om jag inte minns fel rätt skönt så slipper man ta med sig massa grejer ! sen ikväll blir det matte plugg..... prov på fredag.




Tuesday

hallå !

har varit hemma ett tag men kikat på farmen som jag missa... men iaf skolan gick väl bra seg som vanligt och sen var det stallet såå otroligt tråkigt väder bara regn och lite blåst med lite snö ibland, men red med rebecka fick lite hjälp med allting faktiskt och en del sitsträning så mina ben och höfter kommer va liiite stela imorgon haha men är ju bara positivt !
vi bestämde även lite annat för dem kommande veckorna men det avslöjar jag inte nu ! :D

sen så ringde jag faktiskt efter pappa eftersom det regna så förjävligt och att det blev lite senare än förväntat ,men nu ska jag ta och sova heeeelt slut !

 

jäkla prov..

godmorgon ! försöker bli lite smartare genom att plugga lite till vårat samhällsptov vi har nu på morgonen ... usch kommer gå åt fanders känner jag.
ajaa orkade verkligen inte blogga igår då jag somnade vid 8, 9 tiden var så förbannad.. ajaa men uppdateringen kommer ngn gång under dagen iaf :)




Joggingtur på skoltid ?



jaa såhär ser mitt schema ut imorgon har ett hål där men smart som jag är ska kag ta en joggingtur då jag inte hinner med det annars har ju både hästarna och cirkelträning efter skolan så då kommer hålet bra till pass så nu är jag as taggad !


ridpass x2

juste ridpassena var det också , blev ingen hoppsan idag utan stella istället men det gjorde inget, med nikki gjorde jag de jag gjorde igår blir bara bättre och bättre och massa övergångar med då hon var pigg sen så med stella red jag ut med några andra och det började ju bra iaf men sen på hemvägen gick det sådär småhästarna som man var tvungen att passera gick sådär hon hoppa och studsa men det slutade bra iaf :)
 
orkade inte ta en ny bild så ni får samma som igår

hemmagjort jordnötssmör



jaa nu undrar ni säkert vad detta är för något men har faktiskt gjort eget jordnötssmör och det blev faktiskt riktigt gott ! plus att detta ät lite bättre/nyttigare än köp jordnötssmör ni ser själva jag hade naturella jordnötter jotdnötsolja och havssalt ;)


on my way home



båda hästarna ridna för idag blev stella ist för hoppsan men vad gör det gick bra med båda till en viss del med ena berättar mer hemma för nu ska jag cykla hemåt och köpa en ananas vid ica ;) bilden är på mig just nu.


saker som gör mig Glad

har listat några saker jag ABSOLUT inte kan vara utan 
  • Först och främst är det ju hästarna skulle inte kunna klara mig utan även om det går dåligt så är det en positiv känsla att bara komma bort från allt!
 
    • Musiken funkar när man har tråkigt eller på kvällarna llr när man vill liva upp stämningen lite+ att man alltid har en låt för just ens humör man har.
 
  • ananas sååååå gott äter det nästan varje dag mycket bättre än godis som man bara blir spymätt av, thank god att det finns ! 
 
  • min säng älskar min säng !
 
  • Thé dricker minst 3-4 koppar per dag såååå otroligt gott ! 
 
  • Min absoluta bästa vän hon gör dagen sååå mycket bättre ! <3
 
 

fullt upp !

Godmorgon ! 
 
precis ätit lite frukost och sitter just nu och kikar på tv lite, ska försöka hinna med och städa lite idag behövs kan jag säga! (enligt mig) sen ska jag ut till stallet rida 2 idag igen nikki och hoppsan så rider nikki innan insläppet idag ska försöka hinna med ch plugga lite nu innnan ska ju åka ut vid 12 så det hinner jag :) ska även blogga om lite annat idag så håll utkik ! :)
 

ridpass x2

hallå ! har varit så trött så har inte orkat blogga sen ser jag att mitt inlägg inte kommit upp från mobilen..... appen är så jäkla seg!! men iaf red ju båda idag Stella och Nikki men börjar berätta en och en.
 
Nikki:
 
blev en rundtur i skogen med skritt och lite trav hennes svullnad är fortfarande kvar men den har blivit bättre tack och lov ! hon har så mycket energi nu när hon inte gått ordentligt på ett tag haha, men iaf tränade på öppnor och slutor speciellt i höger sida då det är den som inte riktigt helt sitter men nu fick in snitsen där lite iaf så vi gjorde riktigt fina både höger och vänster och skritt och trav. får passa på när man kan finslipa skrittarbetet lite:)
 
Stella: 
 
fick bli paddocken där  var det mest travarbete som gällde blev bara galopp ett varv i båda galopperna om man säger så ;) men iaf tyckte vi behövde slipa på att lyssna då hon gärna ville köra sitt race men hon lyssnade riktgit bra gjorde massa skänkelvikningar öppnor slutar serpentiner halter övergångar ja allt det där hela tiden i båda varven även några ökningar fick vi till, så det gick bra, och Ellen jag överlåter galoppernadet till dig hihi ;)
 
 
trött svettig häst efter ridpass och för er som undrar så är det Stella bus på bild :)

Tips till finare ansikte

 
eftersom jag säkert är i stallet nu llr är på väg så tänkte jag dela med mig av lite tips och ett utav dem är dessa ni ser över här, 3 as bra ansiktsprodukter jag använder dagligen !
 
 
1. på morgonen tar jag först den i mitten med en bomullspad man kan ta den på kvällen också den tar bort smink även vattenfast as bra!
 
2. sedan tar jag den till vänster är en finish som ytterligare tar bort det som den första missat alltså sminkrester kan endast ta på morgonen om du ej sovit med smink;) 
 
3 den till höger är en ansiktspeeling som jag tar på kvällen i samband med när jag duschar huden känns fräsch och len efteråt + att den är kanoners för er med finnar ackne osv funkar att ta på morgonen med bara jag som inte gör det :)
 
 
alla 3 finns att köpa på apoteket eller i din vanliga ICA affär ;)
 
 

morning Guys!

nyss käkat lite frukost blev gröt som vanligt med de vanliga ingredienserna sen toppad med jordnötsmör sååå jäkla gott ! :D ni måste bara testa !!! idag tänkte jag även göra mitt egna jordnötsmör hittade ett riktigt bra recept som inte alls verkade så komplicerat så why not ?!?  
och såklart ska jag ut till stallet idag men inte än åker runt 12 ungefär så hinner jag rida 1 innan insläpp iaf ska ju rida 2 idag så det ska bli roligt ! 
 
men nu ska jag fortsätta titta på barnprogram och förbereda lite tidinställda :)
 

blir så ARG !

 
 
 
blev så arg när jag läste det på tyras.se's blogg helt seriöst kanske ska bli vegetarian igen för detta är inte okej !! så alla läs ! 
 

Bilden längst upp, så står suggan dygnet runt utan att kunna röra sig varken framåt eller bakåt, tänk er själv att stå så i flera år utan att kunna röra sig. Grisen kan bara lägga sig ner och ställa sig upp, är det ett värdigt liv för en gris? Grisar har ett behov av att böka omkring i halm för att må bra, som ni ser finns det ingen chans för dem att göra det då de inte har halm eller utrymme. Det finns till och med vissa gårdar som har grisar i hagar som sätter en ring genom trynet för att de inte ska kunna böka upp marken vilket gör att minsta beröring på grisens tryne är otroligt smärtsamt för dem.

När Grisarna inte får utföra sina behov börjar många med stereotypa beteenden, tuggar på galler och i många fall tuggar sönder kompisens knorr (som ni ser på sista bilden). Oftast pga att det inte kan röra sig som suggorna eller för att de är instängda tillsammans med andra grisar på minimal yta. För att slippa plocka upp sönderbitna svansar hugger skötarna av dem, väldigt smärtsamt och även olagligt. I Sverige finns det regler för att djuren ska ha det så bra som möjligt och att de ska kunna utföra sina naturliga beteenden, tyvärr är vi de enda landet än så länge som jobbar så. Det finns en anledning till varför utländskt kött är billigare.

Det är känt att det kom in 20 anmälningar från 9 danska slakterier år 2008, och nu har Sveriges import från Danmark ökat något enormt. Det är inte bara det ovannämnda som är katastrof, utan djuren blir slagna med hårda plaströr så att de får skador långt in i musklerna. Slagen får djuren att gå fortare in i lastbilarna så att transporten ska bli billigare. De behandlas inte som djur längre utan de är produktionsenheter i en industri.

Tänk på det nästa gång ni köper kött! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och vi måste börja någonstans. Detta är ett perfekt sätt att visa att du bryr dig om våra djur runt om i världen genom att helt enkelt bara köpa svenskt kött!

 

kvällsmusik

passenger-let her go
 

just nu

är det fredag så är det 70% chilichoklad Grönt thé med lite smak av laktrits as gott ! sen lite frukter as gott ! :D 
sen lite gladiatorer så snyyyygga ! :)
 
 

friday baby !

äntligen fredag llr hur ! så skööönt ! :D dock ska helgen spenderas med en hel del plugg och hästar såklart :)))) gör ju det jag är bäst på :D 
 
idag har jag faktiskt haft en stallfri dag och jisses abstinensen är stoooooor! men ska ju ut och rida 2 imorgon så får avreagera mig då haha , men har varit ute och övningkört iaf gick bra dock ett stop mitt i en korsning och var sååhääääääääääääääär nära på att kliva ur bilen och gå hem men sen gick det bra ;)
väl hemma sen så hade mamma gjort en as god kyckling gryta woopps jag åt :o skämt åsido menmen dock hade hon hällt i en krydda så det kändes som att man åt chili men gott var det :)
 
 

Dagens Outfit

tog faktiskt en outfit bild innan skolan idag men hann aldrig publicera den så ja här kommer den nu istället :)
 
förövrigt så har jag franska ....
 

morning !

att saker kan stämma så bra bjuder på dn frukost bild och horoskopet.






20 dollars in my pocket

bjuder på lite skön kvällsmusik i brist på annat :)
 
 

ridning+ dagen

hemma och kan andas ut ! som vanligt i min kära absolut bästa soffa ! invirat i ett varmt täcke med en kopp thé :) 
 
skolan gick snabbt och smidigt sen var jag på möte vid 1-2 och prata om lite allt möjligt, sen åkte jag ut till stallet för att rida på den goa hästen ! red ut med julia och ida fast ida ville rida lite mer så hon hängde med till hälften bara. men annars så skötte sig hon riktigt bra trots hon är brunstig (märks otroligt mycket ibland) men hon har börjat lyssna bättre trots att jag inte hade graman idag vilket är bra! hoppas det fortsätter så :) ! 
 
men nu ska jag titta vidare på farmen så ha det så länge ! 
 
 

inspo bild & godmorgon !

Godmorgon lovies !
frukosten är avklarad så ska ner och byta om som vanligt inget nytt så. slutar även 1 idag skönt har engelska nu sen svenska sen blir det stallet och rida en sväng på min lilla tjej hoppas hon är på bra humör idag !:)

sen ska jag försöka ta tag i pluggandet ikväll men det är ju så inte kul ! men ajaa hörs sen !:)




Onsdagshumor

 
ni missar väl inte mia på grötö ?? ett riktigt bra program för er som vill följa kändisar men även för er som har lite humor också ! går på 4an för er som inte vet ;) 
 

mumsfillibabba !

tjenixen ! 
 
sitter framför sveriges mästerkock med lite fruktsallad jordgubbar ananas och clementine sååå innibombens gott ! :D och visst ser det delicious ut ! 
 
red Finbar förut gick kanon hoppade serie alltså studs och för er som inte rider så är det flera hinder på rad typ ritar en bild sen ;) men gick helt okej iaf var lite låst åt höger men det är ju för att jag är svagare i den sidan och inte riktigt orkar rida där ibland men vi kämpa på iaf och fick till ett par riktiga bra språng iaf så jag är nöjd :) nu ska jag kika vidare på den goda maten alla lagar ! :D
 

school break

 
just nu i skolan dagens facelook ja och tyvärr det blev inte bättre än såhär. har min så kallade jätteroliga håltimma på 2 timmar denna onsdag också lite segt men ska göra klart soecialidrotten tänkte jag så slipper jag den ikväll tror nog jag ska köpa mig en ananas att ha framför farmen är ju trots allt lillördag annars får det bli en lite fruktsallad ;) men hoppas eran dag är lite mer givande än min och ha det så bra ! :) 
 

morning lovies !



nyss ätit frukost igen gröt och macka som vanligt hade äcen ingefära på gröten vilket var super gott toppa med banan och sharon och lite jordnötssmör så blir det kanon !

idag är det skola två lektioner sen specialidrott på eftermiddagen ska hoppa så det ska bli roligt ! sen nu på morgonen är det film första lektionen 2012 så då kan man sova lite extra ;) men ha det så bra !


08,00-20,00

Hallå! 
precis gjort mig iordning för att sova jaa är as trött så får bli tidig sänggång idag llr tidig och tidig hade nog somnat vid 8 men det var ju då jag kom hem ;)
 
så min dag har alltså sett ut såhär : 
 
skola till 3 sen till stallet rida ut en sväng med stina blev bara lilla rundan igen med lite trav får ju inte belasta benet för mycket ännu men nu har vi fått ännu mer skritt träning vilket är bra det med ;) och hon skötte sig idag nåååågot pigg bara hehe..:)  sen så fixade jag iordning där och cyklade hem så var hemma lite innan halv 8 , men imorgon blir det inte lika sent då jag bara har specialidrott på eftermiddagen och hoppning står på schemat ! :D
 
GODNATT ! 
 
 
 
bjuder på en gammal bild

breakfast porridge

ätit frukost och ska snart ta på mig för att dra iväg till skolan har ju sovmorgon till 10 rätt skönt !
ser även att det är sviiiiiinkallt ute så se till att ta på er ordentligt nu !
idag är det skola som gäller slutar 3 ... sen blir det stallet och sen hem och soooovaa !! ne men bjuder på en bild på min gooooda gröt !:D




massa träning !

äntligen hemma i min soffa ååhh vad jag fullkomligt ÄLSKAR DEN !! 
 
ne men idag har jag varit i skolan åkt ut till världens gosigaste häst och sen cirkeltränat med mamma riktigt bra dag ! :D
 
eftersom hon fortfarande ska ta det lugnt så red jag en kort sväng med lite trav, blev massa skrittarbete öppnor skänkelvikningar och halter vilket behövdes och hon lyssnade bra och gjorde det fint ! och högersidan går bättre och bättre för varje gång jag är jus jukt svag i den sidan vilket kan smittas av på hästen så har därför jobbat den extra mycket varje gång så jag kan stärka mig och så att hon inte blir stel. 
 
 
och den andra träningen gick bra inte lika jobbigt som sist men fortfarande jobbigt och det är så det ska vara ! :D
så 2 mils cykling 1 ridpass och 1timmas cirkelträning känner mig lite duktig och imorgon är vi på't igen!  
ne nu ska jag sova hörs imorgon ! :D
 

mondays

Godmorgon !
hade så ont i magen imorses så ska till nästa lektion nu istället :) hoppas eran morgon startat bättre men tror det kan va från pastan igår som spökade ;)

idag blir det skolan stallet och cirkelträning ikvälm med mamma igen vilket jag ser fram emot ! synd att det är så jäkla kallt ute bara ... :)




fototime med bestie <3

tänkte visa er lite bilder från dagens photoshoot hoppas ni tycker om dem för det gör jag ! :D 
 

humor program !

åååhh äntligen är det tillbaka och räddar söndagarna KONTORET  egentligen är det inte såå bra men dem är ju lite småsköna ändå ! sen ska jag redigera klart bilderna så snart kommer dem:) 
 

thé är mitt kall

tjaaa igen ! 
 
nu ärjag hemma  har ju varit nere till hamnen för att möta upp linnéa och ta massa kort vi fick till ett par riktigt bra bilder sen massa snack vilket behövs och medans jag fixar bilderna och ska snart skölja ur inpackningen jag har i huvet så får ni en bild på mitt thé så länge absolut det bästa teet man kan dricka och earl grey då ;)
 

väskfavoriter

ååhh det är inte bra att ha för mycket fritid, tänkte imorses ååhh vad skönt med en hästfri dag men vad fel jag hade usch heeeeeeemskt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! som tur ska jag börja fixa mig för att senare gå ner och möta upp linnea ååh vad jag längtar och såklart är system kameran med ! :D hoppas på massa fina bilder nu men det ska det nog bli medans jag väntat har jag även hittat dessa snygga  väskor vilken är eran favorit ?? jag tror nog min är den andra så får se kanske till sommaren :)
 
have2have brands Handväska, mellanstorhave2have brands Handväska, mellanstor
have2have brands Shopper med nitarhave2have brands Shopper med nitarhave2have brands Shopper med nitar

Right now Right here

tjenixen rummet är fördigstädat och jag sitter i gosetröjan och fixar med specialidrottsläxan resten av familjen är iväg på kalas men kände att jag behövde få lite skolarbete gjort kanske drar dit senare är ju bara några gator upp ;) 
senare sen runt 3,4 ska jag iväg och träffa linnéa och ta lite kort och prata igenom om allt som hänt ska hinnas med ! sen ska jag nog dra till willys för att köpa mörk blockchoklad tänkte testa och göra proteinbars llr ngt annat att mumsa på nyttigt ska det va iaf ! bjuder på some pictures också !
 

sunday morning

Godmorgon !
 
nyss ätit frukost gröt och macka thé blev det för er som är intresserade. tog även en sovmorgon idag då jag inte kunnat sova inatt idag var det inte magen som spökade llr jo lite men vaknade av världens huvudvärk vid 3 sen vid 6 så tyckte jag var värd det ;) 
 
men idag händer inte mycket  ska kanske iväg till stallet sen har inte bestämt mig ännu, annars blir det en pw runt stan llr till ullervad för att kolla när dem hoppar, sen städa och fixa med lite läxor behövs det med ;)
bild från igår på min fina!<3 
 

goslördag och nyttigheter

hallå ! 
 
sitter och kikar In time med mig själv cozy lördag right men rätt skönt as trött efter dagen ändå , red både stella och nikki gick kanon med stella och hon skötte sig gjorde lite enkla övningar såsom skänkelvikningar ställa böja öppnor slutor m.m. med nikki blev det bara en barbacka tur men glad blev hon då hon bockade INNAN  jag hann upp på ryggen på henne ! haha gosehästen sen fixa jag hennes man och öron lite och lite allmänt gos bara, och tidigre här ikväll såg det ut såhär : fruktsallad och mörkchoklad denna gång med kokos ganska god men inget slår chilin !! :D 
 

1 klar 1 kvar

sådär nu är stella färdigriden och nu står denna goding på tur blir en barbackatur då hon bara får skritta :) hörs hemma sen !




planering och morgonmusik

Godmorgon läsare!
 
nyss ätit lite frukost det vanliga som ni nog redan vet vad det är hehe *blink*
 
inatt har jag inte kunnat sova som jag velat då jag vaknat ett flertal gånger av magont men denna gången var det pga mensvärken helt seriöst så illa har den nog aldrig varit hoppas den släpper lite senare under dagen så jobbigt att rida med sådan värk, tror ni tjejer förstår vad jag snackar om iaf;) 
 
men iaf ska dra ut till stallet vid 12 och ska då rida en sväng med Sara så tänkte ta nikki då sen får vi se vad jag gör med Stella blir säkert paddocken med henne idag efter insläppet tänkte jag då alla ska iväg och hoppa vid 3 så då blir det bra att ta henne när dem åkt tänkte jag:) 
 
så ser min dag ut iaf :)
 
 

Godnatt lovies !

joo i brist på annat så har jag tagit lite kort och målat naglarna och lyssnat på musik men nu är det dags att tänka på refrängen guys Godnatt! 
 
 

Fredagsmusik <3

 

Dagens ridpass

slutade 1 ½ timma tidigare hade ju ingen idrott så drog direkt till stallet i hopp om att hästarna var på väg in men men inte de kom dit halv 3 iaf bytte om och tog in hästarna i kyrkstallet. 
 
men red Stella idag bara så fick nikki stå och vila sina stackars ben men stod och gosa och klia lite på henne innan jag åkte hem iaf ! :) red ut med ''lill'' stina och det gick bra bättre än sist iaf men hon är ju lite hetare och mindre än det jag är van vid men det går bra och ska ju rida imorgon med :) 
 

chili vanilj och gladiatorerna

Godkväll folket ! händer hos er då ?? 
 
jag har precis bäddat ner mig i min gosiga soffa framför GLADIATORERNA OMG as bra !!! :D :D :D självklart är har jag thé (grönt och vanilj) sen ananas och sen mörk chili choklad såklart 70 % sååååå otroligt gott ! :D men skriver om ridpasset när det är slut innan farmen börjar ! :) måste se vem som vinner ;)
 

morgon musik

Alltid lika härligt att försova sig.. vaknade 8 och jag började 8 bra där elin ! men ajaa nyss ätit frukost iaf så ska ner och fixa mig lite inför skolan samhäll franska och kommunikation toppen ämnen en fredag ! menmen är lediga från idrotten idag bara för att läraren inte är där vilket är bra då hinner jag rida båda ! :D
 
ska nämligen rida Stella idag också åt ellen då hon är i sälen sen så såklart nikki med hoppas hennes ben är bättre idag med dem var ju sådär igår.. men vi hörs sen !
 
 

deeptalk med hästen

hallå !
 
sitter här med min ananas och kikar farmen ovanligt va ?? ne men det programmet är guldvärd på veckodagarna ! :D
var även och red förut och då nikki var tjock i bakbenen (är det inte mugg är det annat *suck*) så  det blev lilla rundan igen fick iaf lite sällskap halva vägen ungefär men dem andra ville rida lite mer så dem tog en annan väg:) men det gick bra skrittade mest och travade lite grann ville inte belasta benen för mycket så det blev en lugn tur rätt skönt, och blev även deeptalk med hästen så skönt att prata ut med en som alltid lyssnar och har så bra svar på allt ! haha :)
 

2012

skön sista lektion film i hela 1, 20 minuter !:D as gött ! sen bär det av till stallet puss lovies !


fresh orangejuice

godmorgon ! gjorde nypressad apelsinjuice och gröt till frukost idag sååå gott !
slutar 1 men drar direkt till stallet så är hemma runt 5 halv 6 idag igen vääldigt långa dagar tyvärr men så är det vi hörs mer sen Pusspuss !






Godnatt!

ny dag imorgon med så
 
 

markarbete passet

vi hade markarbete idag och jag hade Finbar riktigt go häst det där ! vi körde bommarna i både trav och galopp och det gick faktiskt riktigt bra försökte få honom mer till handen och att han skulle få tänka lite själv och alla förhållningar . men han lyssnade riktgit bra och jobbade kanon så jag är nöjd ! har ritat upp banan vi kom i båda varven ett antal gånger var, men det var riktigt roligt ! 
 

Lillördag och fruktsallad

tjenixen !
 
sitter och kikar på F A R M E N  vilket skönt program ! och eftersom det är lillördag så har jag min fruktsallad också sen bakade jag egna chokladbollar fast med nötter och bytte ut sockret mot annat som cocos nötter russin lite smör för att hålla ihop allt sen lite stevia med men fyyy det gick bra att äta 1 sen så smaka det skit så jag håller mig till fruktsalladen istället:)  skriver om ridpasset snart ;)
 

trendig sexig bh

kikade in på dennism's blogg nyss och såg denna !!! asså ge mig den bara otroligt snygg att ha på fester llr bara strosa runt med i sommar med snygga kängor och ett par shorts damn alltså ! ne får se kanske tar och beställer en sådan bara för att jag är grymt ugen på  en sådan ! :D 
 

ojoj etta på listan snart kanske ?

oohh våran grannkommuns idol har gjort en ny låt och eftersom jag tyckte den var sååååååååå bra så ville jag dela den med er så lyssna och njut och hör historien om törbodas pizzerior ! :D
 
 
 

wednesday

nyss käkat frukost som vanligt och ska börja fixa mig till skolan ska försöka ta en outfit bild också; )
dagens frukost bestod av linfrögröt med kanel banan och sharon absoluta favoriten! sen mammas nybakta bröd och thé ;)

idag är jag hemma runt 6 har special idrott till 5 och det vankas markarbete vilket jag ser fram emot ! :) hörs mer sen !




Godnatt Lovies !





snöig barbackatur !

tjenixen ! 
 
sitter i soffan och gottar mig med annanas träningsvärken är fortfarande olidlig speciellt i magen rygg mage ben rumpa ja i stort sett hela kroppen ! men men har varit och cyklat och i stallet ändå ;)
 
skolan var allmänt seg slutade 3 så åkte till stallet direkt efter stod och tjata lite med några sen så blev det en barbacka tur själv med nikki idag hon var lite hängig så blev trav och skritt men hon kändes mycket piggare än igår vilket är bra saknar säkert sin bebis ! :) men hon skötte sig och vädret var förjävligt helt enkelt så tråkigt bara blåser och snöar vill ju ha sommar !!!!!! ajaa men nu ska jag kika tv ha det så länge lovies ! :D
 
bjuder på en bild på mig och min rödhåriga tid ;)

ny träningsmat/fika ?

hejsan ! 
 
har engelska men sitter och letar efter bakprotein och proteinbarer på internet försöker nämligen hitta swebars nya choklad och cocos lät så otroligt gott ! så ska nog svänga förbi ICA sen på hemvägen för att se om den finns passar ju som snacks också ;) tänkte även baka lite i helgen med egna barer blir ju billigast så ska kolla vad jag behöver bara sen kanske en proteinkladdkaka att bjuda familjen på utan att dem vet det ?? vore något får se om dem känner ngn skillnad :)
 

Alkohol del 2

Allt du äter och dricker bidrar

Om du vill behålla den kroppsvikt du har, ska du se till att energiintaget är i balans med energiutgifterna. Enkelt uttryckt - äter du mer än du gör av med så går du upp i vikt. Och tvärt om. Det är alltså viktigt att tänka på att allt du tillför kroppen bidrar – även dryck. 

- Eftersom alkoholen innehåller kalorier, kan alkoholintaget också bidra till att vi går upp i vikt, säger Heléne Bertéus Forslund. Mat och dryck som innehåller fett respektive alkohol är energität, vilket gör att även om vi äter lite så får vi i oss mycket energi som i sin tur påverkar vikten.

Kroppen förbränner alkoholen först

Det finns förstås fler faktorer som spelar in när man äter, dricker och samtidigt vill gå ner i vikt. Till exempel så förbränns ingenting av det du ätit förrän all alkohol är förbränd. Eftersom alkoholen är giftig för kroppen arbetar levern för att göra sig av med den först av allt. Det innebär i sin tur att fettförbränningen minskar och fettet lagras.

Alkohol ökar aptiten

En hamburgare eller kebab på väg hem från krogen. En pizza dagen efter. Känns det igen? Alkohol ökar aptiten, vilket kan vara en av orsakerna till att man lätt äter mer än vad man tänkt sig när man dricker alkohol. Ett annat resonemang kring varför man ibland äter extra mycket när man dricker alkohol är att man lätt tappar kontrollen över hur mycket man stoppar i sig under alkoholens inflytande.

Hur många kalorier innehåller ett glas?

Öl, vin och sprit innehåller ju olika halter av alkohol och därmed olika mängd kalorier. Finns det något enkelt sätt att tänka för att hålla koll på kalorierna?

- Ja, en tumregel om man vill hålla koll på kalorierna är att ett glas – i den storlek som man oftast serverar den – ger ca 100 kcal, säger Heléne Bertéus Forslund.

Bör man avstå helt från alkohol om man vill gå ner i vikt?

Nej, man behöver inte avstå från alkohol helt och hållet om man vill gå ner i vikt. Däremot ska man vara klar över att vinet eller ölen bidrar med energi och man måste därför räkna med även dessa kalorier i sitt totala kaloriintag.

 

allt om igår

cyklade ut till stallet efter skolan och eftersom nikki skulle ta det lite lugnt så blev det en barbacka tur med stina i lite trav och skritt inget jobbigt så, sen vid 5 åkte jag hem för vid 6 skulle jag och mamma på friskis och svettis och jag trodde det var boxercize men det var cirkelträning istället så jaa vi gjorde 3 set och 45 sekunder på varje station och det var kanske 8 st llr ngt så på tredje rundan var mina ben rätt möra och idag känns det kan jag säga ! sen så hemma åt jag denna goda havregrynsgröt! :D




tuesday morning

godmorgon nyss ätit frukost sovmorgon vilket är riktigt skönt ! orkade qldrig skriva ngt igår då jag var hemma halv 9 så somnade runt 9 halv 10 hehe ;) men skriver snart :)




dans l'ecole

Hejsan ! sista lektionen franska.. dö bara men slutar 20 i så det är snart iaf ! :D läser en text förövrigt bara så inte sp ansträngande ändå bjuder på en bild hörs mer hemma sen ! 
 

my breakfast

nyss ätit frukost blev vatten och en rostad linfrömacka rätt gott ändå var inte så hungrig och drack ett glas vatten innan med ska nog börja med det as gott var det !:)




pussgodnatt !

säger såhär Godnatt på er lovies är ju en dag imorgon med i skolbänken.... ajaa mycket att se fram emot imorgon också först stallet efter skolan sen träning med mamma ja nu drar det ÄNTLIGEN IGÅNG !  boxercize förväntningarna är stora nu ! men godnatt på er ! :D
 

min söndag

hallå ! 
dagen har varit i full gång så fort man börjar göra något haha menmen alltid roligt ! :) åkte ju till stallet förut för att kolla på linnéa framförallt sen stallkompisarna som det gick bra för och självklart så gick det bra för linnéa med 2 finfina rundor ! :D 
 
sen så drog tävlingen ut på det rejält då en tjej trillade av och slog i huvudet så ambulansen fick komma och som tur var så klarade tjejen sig utan några större skador! :)
 
sen kom jag hem runt halv 5 typ och då var farfar här han har ju precis kommit hem från thailand och min avundsjuka på hans hudfärg nu alltså heeeeelt negerbrun ! vill också ;) efter det åkte jag pappa och isak ut och körde lite och ja jag fick köra huuur roligt som helst ! och det gick kanon med så det tar sig iaf :) 
 

Beauty Tips !

tänkte tipsa om bättre hår och naglar och lite vad man kan göra för att få det bra :)
 
HÅR:
 
för det första så ska man egentligen inte duscha varje dag men för vissa är det oundvikligt som för mig som är i stallet varje dag. men hitta ett bra schampoo & balsam ta i inpackning minst 2 dagar i veckan helst 4 ! här har ni tips på en inpackning jag har som är as bra ! 
 
sen att borsta det när det är blött är inte heller bra utan håret är som svagast då så red ut det med fingrarna istället ;) och såklart gå regelbundet till frisören det gynnar er, men jag vet att det blir rätt dyrt att gå varannan månad llr var tredje men då kan ni klippa topparna själva behövs inte mycket. sen om ni nu måste använda hårför plattång m.m så  se till att ha ett bra värmeskydd ! mitt är från apoteket och funkar perfekt och gör det mjukt och fint och står emot värmen bra ! 
men som ni vet så gör eran kost otroligt mycket för hur ni ser ut nagelväxten och håret glans osv, så se till att äta protein och egentligen fettrik mat som avokado ägg makrill fisk m.m.  
 
Naglar : 
Steg 1 biter ni på naglarna sluta med det ! finns äckligt nagellack att ta på llr ett annat tips är att göra dem fina för vem vill förstöra ett fint nagellack ?? sen att 1 gång i veckan fixa naglarna alltså fila ta bort fliser ta på lite ny olja och nagellack sen fixa nagelbanden här under ser ni de jag använder och som funkar ! 
 
 
sen om ni vill ha lite mer effekt ändå testa silicia beauty 2 kapslar/dag och funkar kanon ! :D 
 

 

Breakfast

Godmorgon lovies ! 
 
har ni sovit gott ?? det har iaf jag gjort ! mageontet har tyvärr inte släppt än menmen hoppas det gör det snart iaf börjar bli lite långdraget nu.. ;) 
 
men har precis gjort iordning lite frukost the rostad macka och flingor, sen ska jag ju till stallet och kolla på tävlingen och även ta lite kort sen får vi se om jag åker iväg och rider llr om jag tar mig en jogging/pw tur istället BESLUTSÅNGEST !!! menmen nu ska jag äta innan flingorna blir mosiga hörs sen ! 
 

ridpasset


juste glömde nästan att jag skulle skriva om ridpasset bad me !

men iaf red ut med 3 andra ner till sjön igen hehe men det gick bra hon var lugn och fin trots att hon fick gå sist ! hon är ju lite så att hon gärna vill komma först alltså en enorm vinnarskalle så därför brukar jag vara de så slipper vi ångloket men det slapp jag ändå kan va bra att hon lär sig att inte alltid vara först också !;)
men gjorde lite allt möjligt öppnor skänkelvikningar och så ;)
imorgon blir det stall för hela slanten först tävling sen ska jag nog rida med ;)
gjorde lite höpåsar med






fruitsalad and a movie

Hejsan ! 
 
precis satt mig i soffan med limevatten och thé efter att ha ätit lite fruktsallad mums säger jag bara ! :D mamma hade även köpt schampoo och balsam + massa annat välbehövligt vilket är kanonbra ! 
nu sitter jag och kikar beck så berättar om allt det andra snart ;)
 

ååhh bättre än originalet !

 

Alkohol del 1

Vi lever i ett väldigt konstigt samhälle att vi ska bli nyttigare och bygga muskler men samtidigt ska vi vara sociala gå på fester osv, men satsar du helhärtat på träningen bör du avstå godis kakor och allt sådant där men samtidigt alkoholen har blivit ganska emot det, men visst ngn gång ibland är väl okej men inte för ofta som en del gör och detta är varför :
__________________________________________________________________________________________

 

 

Har du bestämt dig för att gå ner i vikt? Eller är du nöjd som det är, men vill inte gå upp i vikt? I så fall kan det vara bra att tänka på att alkohol innehåller nästan lika många kalorier som fett.

Kalorier per deciliter dryck

Ju högre alkoholhalt, desto fler kalorier.

• Punsch och likör - 260 kcal
• Konjak och whisky - 245 kcal
• Brännvin, vodka, gin och rom - 225 kcal
• Portvin - 170 kcal
• Vitt vin, sött - 100 kcal
• Rött vin - 70 kcal
• Vitt vin, torrt - 70 kcal
• Starköl - 50 kcal
• Lättöl - 25 kcal

 

Bantnings- och hälsokurerna duggar tätt. GI, LCHF, Viktväktarna  – de flesta av oss har väl ett hum om hur man ska tänka om man vill hålla vikten i schack när det gäller kolhydrater, fibrer, socker och fett i det vi stoppar i oss. Men hur är det egentligen med alkohol – blir man tjock av ett glas vin, en öl eller en snaps?

- Ja, man bör ta med alkohol i beräkningen om man är orolig för att gå upp i vikt eller önskar gå ner i vikt, säger Heléne Bertéus Forslund, Medicine doktor och dietist på Avdelningen för Klinisk Näringslära vid Sahlgrenska akademin. Fett är den energikälla som ger flest kalorier per gram, 9 kcal per gram. Näst efter fett är alkoholen vår energitätaste källa med hela 7 kcal per gram.

Allt du äter och dricker bidrar

Om du vill behålla den kroppsvikt du har, ska du se till att energiintaget är i balans med energiutgifterna. Enkelt uttryckt - äter du mer än du gör av med så går du upp i vikt. Och tvärt om. Det är alltså viktigt att tänka på att allt du tillför kroppen bidrar – även dryck. 

- Eftersom alkoholen innehåller kalorier, kan alkoholintaget också bidra till att vi går upp i vikt, säger Heléne Bertéus Forslund. Mat och dryck som innehåller fett respektive alkohol är energität, vilket gör att även om vi äter lite så får vi i oss mycket energi som i sin tur påverkar vikten.

Bantnings- och hälsokurerna duggar tätt. GI, LCHF, Viktväktarna  – de flesta av oss har väl ett hum om hur man ska tänka om man vill hålla vikten i schack när det gäller kolhydrater, fibrer, socker och fett i det vi stoppar i oss. Men hur är det egentligen med alkohol – blir man tjock av ett glas vin, en öl eller en snaps?

- Ja, man bör ta med alkohol i beräkningen om man är orolig för att gå upp i vikt eller önskar gå ner i vikt, säger Heléne Bertéus Forslund, Medicine doktor och dietist på Avdelningen för Klinisk Näringslära vid Sahlgrenska akademin. Fett är den energikälla som ger flest kalorier per gram, 9 kcal per gram. Näst efter fett är alkoholen vår energitätaste källa med hela 7 kcal per gram.

Allt du äter och dricker bidrar

Om du vill behålla den kroppsvikt du har, ska du se till att energiintaget är i balans med energiutgifterna. Enkelt uttryckt - äter du mer än du gör av med så går du upp i vikt. Och tvärt om. Det är alltså viktigt att tänka på att allt du tillför kroppen bidrar – även dryck. 

- Eftersom alkoholen innehåller kalorier, kan alkoholintaget också bidra till att vi går upp i vikt, säger Heléne Bertéus Forslund. Mat och dryck som innehåller fett respektive alkohol är energität, vilket gör att även om vi äter lite så får vi i oss mycket energi som i sin tur påverkar vikten.

 

Bantnings- och hälsokurerna duggar tätt. GI, LCHF, Viktväktarna  – de flesta av oss har väl ett hum om hur man ska tänka om man vill hålla vikten i schack när det gäller kolhydrater, fibrer, socker och fett i det vi stoppar i oss. Men hur är det egentligen med alkohol – blir man tjock av ett glas vin, en öl eller en snaps?

- Ja, man bör ta med alkohol i beräkningen om man är orolig för att gå upp i vikt eller önskar gå ner i vikt, säger Heléne Bertéus Forslund, Medicine doktor och dietist på Avdelningen för Klinisk Näringslära vid Sahlgrenska akademin. Fett är den energikälla som ger flest kalorier per gram, 9 kcal per gram. Näst efter fett är alkoholen vår energitätaste källa med hela 7 kcal per gram.

 

 

träningsinspo

Gårdagen

gick i skolan till 20 över 3 ingen god lunch i skolan vilket innebar att jag sket i den.. allmänt seg dag helt enkelt var det, sen så var det direkt till stallet red ut själv gick egentligen bra men var så jäkla kallt så mina händer var helt borta så tyckte inte det gick bra ändå så krångligt att förklara. 
 
sen så halv 6 fick jag äntligen cykla hemåt fortfarande ltie seg trött och hängig och frusen ja det var ingen bra dag igår .. sen så hade mamma gjort världens godaste kyckling vilket gjorde allt lite bättre ! sen så åt jag fruktsallad framför gladiatorerna och sen somna jag :D
 

saturday morning

Godmorgon! 
 
llr jag vaknade faktiskt 8 men sen så har jag inte orkat göra något. orkade inget när ajg kom hem igår därför updaten varit som den varit hade haft haft ont i magen hela dagen och var allmänt trött efter stallet och idag är magen sådär lite ont fortfarande menmen . 
 
nyss käkat frukost iaf gröt och rostad macka thé och juice blev det testade att ha i både sharoner och banan vilket var en kanongod kombo ! :D ska skriva om igår också tänkte jag :) 
 

Min dag

jaa såhär ser min dag ut inte jätterolig men helt okej faktiskt dock så kommer jag inte hem förens ikväll inget vidare väder heller riktigt deprimerande ne usch ! ajaa händer hos er idag då ? :)
 

ge mig min säng !

Godmorgon ! 
hann aldrg blogga imorse då det alltid är lite in a hurry you know... började som sagt 8 och har haft matte och nu samhäll två tunga lektioner sen franska på det kommunikation sen idrott och sist stallet fy hatar fredagar ! ....ajaa men nu börjar jag igen ha det så länge ! 
 

Allt som hänt idag !

ursäkta för den allmänna dåliga updaten men har varit as trött när jag kom hem ! så blev lite youghurt och macka till kvällsmat sen har jag halvsovit framför tvn tills nu.. roligtjej_95 ;)
 
men iaf hade 1 lektion idag så ovärd att ens gå och sluta 12,50 så blev direkt stallet och ta in hästarna sen rida med Ida en sväng, och trots att hennes häst hade lite halvt damp ibland så skötte sig nikki kanon trodde hon skulle hoppa och flyga hon med MEN hon gjorde inget förutom protestera när hon skulle jobba men det var ju av en annan orsak. 
 
imorgon blir det skola 08,00-15,00 sen direkt stallet sen hem och ha fredagsmys :D ! ska försöka hinna med lite mobilblogg och tidinställda ;)
 

Chocolate

 
 
har hittat lite nya favoriter bland artisterna bland annat snow patrol ! :)
 

ännu längre sovmorgon !

godmorgon ! sitter framför tvn och har nyss ätit lite frukost var rätt hungrig idag ändå kände jag så blev gröt och två mackor :) skippar lunchen idag med då jag slutar 1 så känner att det är ganska onödigt då jag egentligen skulle börja 10 men fick reda på att vi börjar 11, 40 så då blev jag så arg så då tog jag två rostmackor till så nu klarar jag mig allt till 8 ikväll; ) men just nu kikar jag på lyxfällan och slappar ska nog ta och sova lite med hörs sen !






tråkig llr fräsch you decide !

vem har sagt att man utesluter allt det goda i livet bara för man valt det nyttiga livet ?? dessutom är ju frukt godare än godis !
men iaf det är ju lillördag och inkognito börjar snart så det bjuds på fruktsallad med annanas och sharon fantasin flödar hörni! ;) (lägg märke till ironin) hörs sen !






DISSAR!

 
 
måste faktiskt dissa en sak, nu kommer det bli lite dubbelmoral här men det får ni ta helt enkelt. men folk som är otroligt sega på sms speciellt när man själv har tråkigt liksom och dem slutar svara ibland. och genom detta inlägg dissar jag även MIG SJÄLV för jag är så otroligt seg !! kan ta upp till timmar för mig att svara ibland värst är det som sagt när jag är i stallet då jag inte ens kollar på telefonen förens jag är hemma vilket inte är så populärt för en del haha men aahh ska försöka bättra mig ! är ju trots allt moderna sättet att skicka brev som en vän sa till mig... :)
 
 

två fruktern

eftersom jag älskar frukt så tänkte jag tipsa er om 2 frukter jag heeeeelt är beroende av ! dessa två frukter är annanas och sharon så goda och bra att ha som snacks mellanmål att baka ha i mat och ja det mesta helt enkelt slänger upp lite fakta om dem också ! :)

 

Ananas (ananas comosus)Tre skivor och en hel ananas

Den söta och godaananasen innehåller en mängd nyttiga kostfibrer och vitaminer som skyddar mot virus och infektioner. Framförallt är ananasen rik på C-vitamin som bygger upp bindväven och hjälper kroppen att ta upp järn ur födan. C-vitaminet är en antioxidant som skyddar mot de fria radikaler som har en skadlig inverkan på våra levande celler. 

Förutom vitaminer är ananasen rik på enzymet bromelain som är mycket kraftfullt när det gäller att bryta ner proteiner, vilket i sin tur underlättar matsmältningen. Bromelainet är också bra för blodomloppet och sänker blodtrycket.

I ananasen finns även en av de essentiella aminosyror vår kropp behöver med namnet tryptofan som behövs för framställandet hormonet serotonin. Serotonin är en signalsubstans som hjälper oss att balansera våra känslor och styr glädje, irritation, ilska, välmående, livslust och kan hjälpa vid depression.

Ananasen har sitt ursprung i Brasilien och Bolivia. Namnet kommer från Indien, där A betyder frukt och Nana overträffad. Sammanfattningsvis är ananasen en oöverträffad kombination av vitaminer, kostfibrer och en god smak. 

_________________________________________________________________________________________

 

En halv orange persimonKaki eller persimon är ett lövfällande träd som hör till familjen ebenholtsväxter. Trädet kan bli upp till 12 m högt. De rosa blommorna är enkönade, han- och honblommor växer på olika träd. Frukten är orange eller gul och ser ut som en tomat med stora foderblad. Omogen frukt av kaki är oätlig, den innehåller höga halter av garvämnen. De bryts ned när frukten mognar. Fruktköttet i en mogen frukt är geléartat och orangerött, med mjuk nästan flytande konsistens. Smaken är söt. De flesta typer är kärnfria.

 

 

Sharonfrukten växer på förädlade kaki-träd. De innehåller inte garvämnen och kan därför ätas då de fortfarande är hårda. Smaken är söt och fyllig. Ibland skiftar fruktköttet i brunt på grund av sockerutfällningar i frukten. Det försämrar inte kvaliteten. Kaki/sharon är rik på vitamin A och flera viktiga näringsämnen.

Arten härstammar från Östasien. Där har den odlats sedan 500-talet. Kaki är det japanska namnet för frukt. Kaki kallas även för persimon. Det finns även en typ av persimon som klassificeras som en egen art, Diospyros virginiana. Den odlas i Nordamerika. Sharon har utvecklats i Israel som är huvudområde för odlingen av sharonfrukt.

 

min första skoldag

Hejsan ! 
 
sitter och kikar på 112 på liv & död riktigt intressant just nu jagar dem en ko haha jaa den är på vägen alltså ;) 
 
första dagen i skolan var helt okej började med svenska film sen franska lite segt sen hål till 2 som tur kom erik och var lite social med mig mycket trevligt ! dock var jag ganska trött haha märktes nog men åt ju ingen lunch då den var så tätt inpå frukosten så var ju inte hungrig ;) 
 
sen på specialidrotten gick vi igenom provet fick 16/20 så är nöjd sen så åkte jag till willys köpte annanas och sharoner måste ju ha till gröten imorgon ju ! :D så har min dag sett ut och nu inväntar jag farmen sveriges mästerkock  och inkognito ;) 
 

Frukostgröt

eftersom jag är i skolan just nu täntke jag ge er lite frukost tips, kan ju säga att jag äter detta dagligen och är huuuur gott som helst ! :D
 
 
Ingredienser:
 
0,25 dl havregryn (jag äter ju inte så mycket men ni kan ta 1 dl)
lite linfrö
lite kanel
halv sharon
1dl vatten
 
Gör såhär : 
blanda allt torrt och sen skiva sharonerna och lägg ner men inte allt ! sen häll i vatten in i micron 2 minuter lägg på resten av sharonerna sen är det bara att äta  ! as gott ! :D
 

skolan börjar

godmorgon ! sovmorgon till halv 10 är ju inte fel dock så vet jag inte varför jag är uppe nu ... ajaa slänger in ett inlägg då istället:)

men idag är det skola sen specialidrott sen kanske en joggingtur innan alla bra tvprogram börjar ;)
men hoppas ni får en bra skolstart allihopa! hörs mer hemma sen :)!




Godnatt lovies !

känner att jag borde ha lagt mig för lääääääänge sedan men det går ju inte va ju tvungen att se nyheterna llr ?? sen så måste jag bestämma vad jag ska ha på mig imorgon seriösöööst ingen aning !!! men mina nya klackisar åker på iaf ! :D har faktiskt ingen skolångest tycker bara det ska bli skönt längtar som fasen till vår/sommaren nu alltså så det är sjjuuukt massvis planerat ! :D sen ska det givetvis bli roligt att träffa alla igen och prata igenom våra deepest secret's ;) ;) ;) ;) men nu ska jag sova har förberett lite tidinställda tills imorgon ha det bra så länge ! :)
 

hemmagjorda kokosbananer

just nu har jag det riktigt bra har precis hämtat en till kopp thé och även mina hembakta naturgodis som ni ser på bilden, kokoschoklad doppade bananer så jäkla gott ! perfekt för er som tränar llr vill vara lite nyttiga supergoda dessutom ! :D 
 
Gör såhär: 

skiva bananerna, smält chokladen (mörk 70%) så mycket som ni behöver jag tog knappt en halv till en banan. sen doppa banaerna i kokos llr chokladen först det bestämmer ni själva lägg på en tallrik och in i frysen 30min. och innan ni äter låt de stå framme 5-10 min för bästa smak ! 
 
Bon apteit!
 

 
fick förresten idén från en kompis, Tack så mycket klart nya favoritgodiset! :D
 
och till er andra t´gillar ni inte bananer ta eran favorit frukt istället ! :D

2 Ridpass - CHECK

sådär äntligen hemma i soffan ! två sena dagar har det varit från stallet men det har det varit värt ;)
tänkte skriva om ridpassen nu också innan sveriges mästerkock börjar ;)
 
Stella:
som förövrigt är moder till Nikki gick bra men hon är lite mindre och väldigt pigg så det var lite svårt i början men trave gick bra galoppen var lite svårare för då skulle de gå fort men det gick sen ändå. gjorde massa öppnor slutor i vänster då ellen bad mig ta den sidan då hon själv har jobbigt med de, lite roligt för jag är svag i höger.. men då gjorde jag det och tyckte hon släppte riktigt bra där sen och blev fin och fri från handen.
 
Nikki:
red faktiskt själv ute idag gick också bra det med, tog en annan väg och det uppskattades utav henne då hon tyckte det var jättekul men hon var super fin i galoppen idag med och såklart i traven som jag riktigt älskar! gjorde även öppnor och slutor och skänkelvikningar här med gick kanon lite sådär i höger men det jobbar vi på, sen så på hemvägen blev hon lite pigg och gjorde ett krumelursprång men sen så skötte hon sig:) 
 
bjuder på en  bild på henne också :)
 

vi glömmer dig inte !

(har ej gjort filmen utan den är gjord av Alexandra Larsson, och hennes sidor hittar ni i slutet av filmen )
 
 
 

2 hästar och humor !

Godmorgon !
nyss fått i mig en stadig frukost vilket lär behövas för idag blir det en heldag i stallet 2 hästar ska ridas Stella (som förövrigt är Nikkis mor) sen så självklart Nikki med. ska rida Stella med Ellen då hon inte hann alla sina idag men tackar inte nej till att rida right ?1? så ska alladeles strax ta på mig ridkläderna och trampa iväg sen så är det lika tråkigt väder som igår med ... regn alltså ! så tråkigt men ajaa hoppas det blir bättre snart ! 
 
förövrigt hittade jag två videos som är nog dem roligaste jag sett på länge ! seriöst !!! 
 
 

Läckerheter

måste bara tipsa er chokladälskare som vill unna sig något gott men ändå vara nyttiga då passar den mörka chokladen as bra och dessa 3 smaker tycker jag är godast ! absolut värt alla 22 kronor ! och för dem som inte gillar mörk choklad finns stevia mjölkchoklad den är också god !
 

svävar som på moln !

sitter och kikar på mästerkocken 2013på 4an en del gör jääkligt god mat alltså! jag själv gjorde mig en äggmacka och lagade min broccolisoppa  skulle garanterat gå vidare om jag ställde upp med den haha ! :D 
 
 
men iaf var ju ute och red förut med, blev en sväng med Ellen och Stella igen och jisses det går så bra när dem är med llr så är det jag som kommit på hur jag ska göra eller båda ! men iaf utan att vi ens tänkte på det red vi ner till sjön sorgligt eller hur ..!  men iaf gick kanon och nikki kändes så fin utan att dra gick bra i formen hela tiden och om hon inte gjorde det så var det bara att kicka till så gjorde hon det. och idag kan man säga att hon sväva fram skulle kunna sitta däruppe huuuur länge somhelst ! fast då skulle hon antagligen bli trött och börja bråka haha ! 
ne men ärligt känslan att ha hästen fri från handen den gör vad man ber om och är bara helt underbar ja dem dagarna då ska man njuta ordentligt !! man vet aldrig vilket humör dem är på nästa dag ! 
 
och eftersom jag inte orka leta fram en bild på hästen så får ni en bild på min äggmacka visst ser den god ut ?! :D
 

the word impossible say's it's possible

snodde bilden från dennism.se lika bra att säga det så slipper ni säga att jag kopiera, men iaf tyckte den var en sådan bra inspirations bild och den säger verkligen INGET ÄR OMÖJLIGT THE WORD IMPOSSIPBLE EVEN SAY'S IT'S POSSIBLE ! :D 

i knew you were trouble when you walked in

 
 

you gotta love it !

ååhh mamma frågade mig nyss om jag ville börja boxersize (?!?) med henne på lördagar vid 3 tiden och JAAAA det är klart hur kul som helst ju sen att man tränar med ngn man känner gör ju saken bara ännu bättre ! så det ser jag fram emot! vi har ju gjort några gånger på idrotten och våran lärare dödar oss verkligen nästan iaf haha ! :D så vi ska försöka börja nästnästa vecka då hon måste fixa med andra grejer och medlemskap och så först sen så drar vi igång wieee !:D 
 
 

allt från A till Ö helt enkelt

godmorgon på er ! nyss ätit frukost llr ahh för ett tag sen, äppelgröt med kanel linfrö fiberbröd med skinka på och lite juice , äter ju som mest på morgonen sen så äter jag ju inte förens kvällsmaten igen runt 7 halv 8 eftersom jag har så mycket annat som ska göras emellan. men ikväll blir det broccolisoppa har jag bestämt ! det är ju så otroligt underbart gott !! ska göra en äggmacka till det med hade jag planerat. sen ikväll halv 8 är de ju farmen med så det tänkte jag kolla på :) 
 
men först ska jag städa på mitt rum sen blir det stallet runt 2 tiden så är där innan 3 så hinner hon äta också blir kanoners ! :D 
 
såg nu att mitt hår har växt massvis sen bilden togs i höstas ! vem vet jag kanske avslöjar min hemlighet för er sen ;);) ;) ;)
 

summertime

 

best of 2012 music

 

just nu

forrest gump och fruktsallad !








Häst är BÄST !

som jag sa förut så gick ridpasset riktigt bra ! red ut med Ellen (jo javet jag skrev att jag skulle rida själv men varför säga nej till sällskap ?!) blev ner till sjön igen.. den börjar bli lite uttjatad så hoppas det går att rida i skogen snart ! är ju för mycket is och blött där nu tyvärr .. menmen snart så !
men iaf hon var riktigt fin från början jobbade henne hög i formen hela tiden där hon ska gå, hon brukar ju oftast dra ner huvet för att det är jobbigt, så var jättenoga med att hon INTE  fick göra det ! men hon var underbar! hennes gång underbart är det rätta ordet! jag och ellen red i princip sida vid sida hela vägen kan nästan tror att det hjälpte mycket sen så red jag i en annan sadel idag och det kan också ha stor betydelse så ska ha den imorgon med. 

vi gjorde även massa tempoväxklingar skritt trav halt skritt halt trav osv... sen ökad trav det sista och nu när hon fick upp huvudet mer så blev ökningen ännu finare ! :)
 

new nails









ja såhär blev dem lite hslvslarvigt gjorda men roligt med något nytt ! :)


new nails-working progress

hemma och har nyss duschat och som ni ser på bilden är det nagelfix på G blir bara vanliga med lite glitter på classy ändå :)
 

ljuva hästlivet



sådär nu är hästen riden och sakerna är putsade och svansen är tvättad hunnit med en hel del på kort tid:) passade på att ta kort på gosegrisen i stallet;) förövrigt gick ridpasset riktigt bra idag en helt annan häst så kul ! men berättar mer hemma nu ska jag sätta mig på cykeln hem och sedan ta en springtur :)


just pictures

 
saknar faktiskt tiderna på dem sista bilderna så därför fick dem också vara med :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hela dagen

hej! 
 
hoppas eran morgon starta bättre än min, byss ätti frukost och lyssnar lite på musik också, skulle ut och springa imorses innan frukosten tänkte jag men jäkla förkylning som sätter stop för allt.. ajaa det blir stallet lite senare sen funderar på att rida lite längre och själv idag känner inte för att göra något utan vill va själv med hästen så åker ut dit lite senare då dem andra ska iväg halv 4 så ska jag tvätta putsa och greja lite med Nikki tänkte jag och skämma bort henne lite :) ! 
 
sen så får springturen vänta tills efter stallet istället tror det blir lättare att springa då täpptheten brukar ha släppt lite då ;)
 
 

skräckfilm och bästismys!

 
har haft en helt underbar bra lördagskväll med bästa Karro blev mycket prat om allt vi missat när vi varit ifrån varandra som vi varit ett sjujäkla bra tag !!! sen käka vi lite hos mig och åkte även och köpte mörk choklad och nötter till våran skräckfilm, och ja vi kolla på skräckfilm ! :O hela dessutom :O stolt över oss båda ! och jag jag erkänner jag skrek mest då jag började skrika sen hängde karro på så blev kedjereaktion...! 
men vi kolla på the cabin in the wood ett riktigt bra och lääääskigt tips till er som vill ha en utmaning ! :D men nu ska jag sova godnatt på er !
 

boyband

hemma från stallet red ner till sjön och det gick bra tränade inte på något speciellt utöver det vanliga typ ;)
 
och nu sitter jag och väntar på min goa vän karro ska bli så kul att träffa henne igen ! var as längesen så nu blir det update om vad som hänt de senaste dagarna kan jag säga jul och nyår och hela lovet ! :D
 
 

klänningar

FESTKLÄNNINGAR - ELISE RYAN / MELANIE OPEN BACK DRESS - NELLY.COMFESTKLÄNNINGAR - ELISE RYAN / MELANIE OPEN BACK DRESS - NELLY.COM
Dry Lake - Mirir DressFESTKLÄNNINGAR - ONENESS / SEQUIN PLEATED DRESS - NELLY.COM
 
vill ha alla men den V ringade och den vita är nog mina favoriter :)
 
 
 
 

allt vad livet handlar om

Godmorgon llr godförmiddag ! 
 
har faktiskt inte sovit bort dagen utan gick upp runt 9 men jag har ätit frukost och kollat på lite kläder som vanligt alla mornar ;) som sagt idag ska jag ut till stallet bara skulle varit därute imorses men magjäkeln sätter stop för det mesta nu så jäkla jobbigt.... ajaa får hoppas den blir bra någon gång i livet iaf:)
 
men har hittat massa sommarkläder och en del festkläder, som sagt man vet ju aldrig om det blir något partaj haha visar alla i ett annat inlägg :) 

cykla,rida, springa= dagens träning

tjena är säkert redan i stallet när detta publiceras men som sagt skulle jag upp och mocka 8,00 i berga och självklart cyklade jag ut vad annars ?? nu jäklar ska dieten hålla llr vad det nu är haha ! 
 
men idag tror jag 2 hästar står på schemat sen väl hemma blir det en joggingtur också måste ju komma igång har ju bara sprungit 1 gång hittills inte okej !! om bara förkylningen släpper så .... llr så gör man som jag kör på ändå ! :D 
 
men hörs mer hemma sen lovies ! :* 
 

Mumsiga go'bitar på tv4!

tjenare !! 
 
nu hoppas jag verkligen ni sitter bänkad framför tv4 är ju gladiatorerna nu och tjeeeena vilka gobitar !! han HERO och TORO MUMS!! 

ridning och mumsig kladdkaka ?

Hallå alla därute ! 
 
kom hem från stallet vid halv 5 typ var ute och red nikki med Ida och Russen gick kanon och lät henne trava på rätt ordentligt är rätt dålig på det och då hon har en jäkla gång så måste hon ju nästan få sträcka ut benen ibland så man inte mesrider för ofta ;) men idag gjorde jag det iaf och hennes ökade trav alltså hur skön somhelst flyger fram ! :D 
 
och eftersom Ellen fyllde år så hade hon bakat en kladdkaka med massa gott på och den såg verkligen jättegod men va va nyårslöftet inget godis llr kakor llr ngt annat ! men tog kort på den så ni får se hur god den såg ut dock är plasten kvar vågade inte ta bort den hihi ! 
 

everybody loves music

 

bikinin 2013

ååhh har hittat min bikini för 2013 den ska jag garanterat ha i garderoben INNAN Italien, har ju blivit en sorts måste att ha en ny bikini varje år men liksom det är ju ett måste ! tror dem flesta håller med mig ;) men denna är en utav dem jag kikat ut fin va :D 
 

Kandia Bikini

svar på tal !

Vad jobbar du med? :) jobbar du bara på lov/helger eller på vardagar med?
 
svar: jag jobbar på skaraborsstäd som jag även haft som sommarjobb dem senaste 2 åren innan det så jobbade jag med reklamutdelning, tidningsförsäljning och massa sådana småjobb. min moster som är chef på städjobbet och som jag även fick det utav, sen eftersom jag studerar så blir det bara på lov dem dagar jag behövs och sen har jag jobbat någon helg också :)
 

 

ett nyttigare 2013

Godmorgon ! 
blev tyvärr inget jobb för mig idag hade sådan otrolig magknip imorse bara krampade ... jag som var sugen på att jobba idag !!! hoppas det går över med lite frukost i magen :)
 
men iaf så när jag kom upp imorses så hade mamma köpt grovt fiberbröd med 2% fett och sen inga konserveringsmedel, sen hade hon köpt stevia socker och stevia choklad + mörk choklad med 86% kakao i så nu är ''tjej perioderna'' räddade ! :D haha sen hade hon även köpt RIKTIGT jordnötsmör ja det finns både oäkta och äkta ;)  snäll hon är! 
 
men nu ska jag äta upp innnan stallet kallar :)! 
 

usch ännu tidigare..

godnatt på er !




silikon muskler, hot or not?

 
Dagen ni killar gör såhär mot er själva alltså att opperera in silikonmuskler ja då har det gått för långt ta då hellre steroider så ni får äkta muskler om ni är så desperata.. måste säga att detta var gräsligt ! skäms !
 

finally at home !

Tjenare har nyss ätit lite fisksoppa blev det aaas gott men blev väldigt mättande så ta bara lite om ni ska äta det ! ;) 
 
jobbet gick bra dagen gick rätt fort och jobbade med en riktigt skön person dock så klanta jag mig och kalla henne fel namn nu i slutet ibland är inte huvet med .... men nu ska jag vara så tråkig och sova snart börjar halv 6 imorgon jo precis skjut mig !!! slutar förhoppningvis 12 men ändå .. ajaa ska sluta klaga pengar liksom ! :)
 

nyckeln till fina bilder

som ni kanske märkt har jag väldigt mycket bilder i min blogg och bra är väl det vore ju så tråkigt annars ! men iaf tänkte visa er vad det är jag fotar med.
Eftersom pappa köpte en ny systemkamera så fick jag hans gamla llr vi syskon delar på den men jag använder väl den mest tar riktigt bra bilder sen så har jag givetvis lite olika objektiv till den :) 
 
sen så har jag självklart min alldeles egna mobil Samsung galaxy S3 vilket jag är supernöjd med as bra kamera på dne med det är till exempel min mobil jag har tagit bilden på kameran med och visst blev den bra ?! fullkomligt älskar den och kanonbra att filma med också ! så ska ni köpa ny telefon så köp den kommer inte ångra er garanterat myyycket bättre än iphone ;) !
 

To win my love

 

morgon pigg eller bara ivrig ??

hann inte blogga innan jag drog till jobbet började halv 7 på kontoret i mariestad usch och jag som INTE är en morgonmänniska llr det jobbiga är att dra sig upp ur sängen håller ni inte med llr ? , ne men måste egentligen säga att jag tycker det är riktigt roligt att så många har hittat hit och fortsätter och är det något ni undrar fråga bara, bättre att fråga än att tro saker right ? ;) 
 
men ajaa det är jobb idag och imorgon sen helg ! härligt med lite extra på kontot sen;) ska även till stallet när jag slutar runt 4 ska försöka mobilblogga annars har jag förberett lite tidinställda ;) 
 

otroligt bra dag !

Godkväll !
 
hoppas ni haft en kanon onsdag för det har iaf jag haft ! dagen började med skvallerfrukost med familjen sen så runt ett kom E så vi tog en promenad ner till stan för en fika på ströget eller blev bara en kaffe för mig testade latte med vanilj riktigt god måste jag säga ! :) sen så satt vi där och prata i några timmar riktigt trevligt var det så det blir fler gånger:) sen så runt 3 tiden gick vi hemåt igen för båda skulle iväg vid 4. 
 
sen så cyklade jag iväg till stallet där Ida väntade på mig så blev det en nattur med Nikki och russen och massa prat ! :D sen så kom faktiskt pappa och hämta mig och nu sitter jag här och kollar på alvin och gänget som jag sk fortsätta med tills jag ska sova ska ju jobba imorgon så blir tidig morgon ! :)
 

Dagens Outfit

sådär färdigfixad och klar och medans jag väntar så sitter jag och lyssnar på the script och tar lite dagens outfit bilder så här får ni dem dagens outfit : 
 

Morning Lovies!

Godmorgon ! hoppas ni sovit gott för det har jag gjort iaf och denna morgon vaknade jag upp med att alla var hemma ! rätt skönt att få tillbaka rutinerna igen:) dagens planering är följande : 
1 fixa rummet
2 möta upp E 
3 åka ut och rida en sväng 
 
sen så imorgon och på fredag är det jobb som gäller vilket är bra och dem pengarna ska sparas till allt som jag ska göra i sommar vilket är en del kan göra en liten lista sen men nu måste jag skynda att fixa mig ha det bra så länge ! :D
 
 
 

heta jordgubbar ?!?

ja tänkte ta en snygg jordgubbe bild såhär sexig blev jag ... sen har jag myskatten med mig också men nu ska jag nog ta och sova hörs imorgon !






mitt nyår 2012-2013

hade gjort ett as bra inlägg om igår men det försvann bara .... jäkla skit men ajaa här får ni massa bilder från igår !: D
 
 
ja så såg det ut igår hoppas eran nyår varit lika bra ! :D
 

min ''dagen efter''

hejsan ! 
 
hoppas eran dagen efter varit bra det har min varit iaf ! vaknade 8 sen somnade om till 10 då jag gick upp plockade iordning på saker och sen åkte jag iväg till stallet för att rida ut en sväng med Ellen och höra hur hon haft det och så. så skönt att få komma ut och rida lite ! :) 
 
sen har jag städat diskat och tvättat här hemma och lagat mat då så har varit rätt så lugnt och inatt kommer även mamma och pappa hem från sin ''mini'' semester hoppas dem haft det bra ! :D men nu ska jag fixa bilderna från igår tänkte jag :)
 

tidig dag

ätit frukost städat lite och nu ska jag byta om till stallet full rulle ändå sen ska jag tvätta lite när jag kommer hem också + fixa bilderna från igår !:)


2013 !

ville bara kika ib och önska mina kära läsare ett gott nytt 2013 hoppas ni fick en riktigt bra start på året det fick jag iaf massa goa människor har det firats in med !




RSS 2.0